Roda JC vecht voor voortbestaan

Peterselieman
Voetbalclub Roda JC zit zwaar in de financiële problemen. De Limburgers krijgen dit seizoen 700.000 euro minder aan mediainkomsten en daarnaast zijn er door de recessie minder sponsoren. Daardoor is het begrotingstekort voor dit seizoen twee miljoen euro.

Dit had nog meer kunnen zijn, maar de transfers van Sekou Cissé naar Feyenoord en Marcel Meeuwis naar Borussia MönchenGladbach brachten nog geld in het laatje. Ook staat de club al geruime tijd onder financieel toezicht van de KNVB en moest het een plan van aanpak indienen.

Om de schuldenlast te verminderen en de inkomsten te verhogen wil Roda onder meer aandelen in het Parkstad Limburg Stadion van de hand doen. Ook wil het de bussinesclub vergroten en eventueel een lening afsluiten. Verder is er een Limburgse Sociëteit opgericht waar de grote bedrijven in plaats kunnen nemen. Tenslotte is er een spelersfonds opgericht waar één miljoen euro in zit.

Technisch directeur Martin van Geel geeft Roda maximaal drie jaar om uit de problemen te geraken. "In die periode gaan we proberen een stabiele begroting van dertien miljoen euro neer te zetten. Als na drie jaar blijkt dat dit niet gelukt is, dan heeft Roda JC als club geen bestaansrecht meer in de eredivisie. Zo eerlijk moet je zijn."