"Euro Hockey League is de slagroom"

Sally (Tessa)
De mannen van Rotterdam vertrokken vandaag naar Barcelona, waar ze zaterdag en zondag in de eerste ronde van de Euro Hockey League spelen tegen het Schotse Kelburne en Pembroke Wanderers uit Ierland. Hockey.nl spral voor vertrek met Rotterdam-coach Hans Streeder.

De eerste vraag was of Streeder al weet wat weet van Kelburne en Pembroke. "Alleen dat ze uit Schotland en Ierland komen. Verder helemaal niets", aldus de coach. Op de vraag of hij nog gaat proberen wat meer te weten te komen, antwoordde hij: "Zoals je in het speelschema hebt kunnen zien, spelen Kelburne en Pembroke op vrijdagavond tegen elkaar. Wij beginnen pas op zaterdag, dus we kunnen die wedstrijd op vrijdag kijken en uitgebreid analyseren. Dat doen we net zo geconcentreerd en professioneel als iedere andere wedstrijd."

Rotterdam wordt gezien als de favoriet in deze poule, en ook Streeder gaat de verantwoordelijkheid niet uit de weg. "Als je de afgelopen twee jaar de eindronde van de EHL speelde, ben je het aan je stand verplicht om door te gaan. Daar lopen we niet voor weg."

En ook in de competitie is Rotterdam goed bezig. Is de EHL geen hinderlijke onderbreking? "Nee, helemaal niet. Dit is de slagroom. Het is prachtig om met je team vier dagen naar het buitenland te gaan en je club te mogen vertegenwoordigen op zo'n toernooi. We zijn er echt met zijn allen heel erg mee bezig. Ook op trainingen, door bijvoorbeeld shoot-outs te oefenen. Dat hoort ook zo. We spelen uiteindelijk wel twee Europese topwedstrijden."

In de EHL spelen 24 mannenteams uit heel Europa om bij de beste zestien en in het speelschema gaan in acht poules drie teams strijden voor een klassering bij de beste twee. Die teams gaan door naar de tweede ronde. Nederland is goed vertegenwoordigd met maar liefst drie clubs: HC Amsterdam, HC Rotterdam en HC Bloemendaal. De laatste werd vorig jaar kampioen.

Zaterdag 10 oktober speelt HC Rotterdam in Barcelona in de eerste ronde van de Euro Hockey League tegen Kelbourne, zondag tegen de Pembroke Wanderers. De wedstrijden worden live uitgezonden door Net 5, beide om 14:00 uur. In het weekend van 24 en 25 oktober speelt in Parijs Bloemendaal tegen HC Rotweiss Wettingen en Der Club an der Alster. Amsterdam neemt het in de eerste ronde op tegen East Grinstead HC en KS AWF Poznań. De live-uitzendingen op Net 5 beginnen vanaf 12:15 uur.

FOK!sport houdt je op de hoogte van de uitslagen. Het volledige programma voor komend weekend kun je hier vinden. Volgend jaar van 2 tot en met 5 april is de knock-outronde van de laatste zestien. En de finalewedstrijden worden gespeeld op 22 en 23 mei 2010.