Club Brugge verschalkt Anderlecht en grijpt macht

Niels (DerMeister)
Het Club Brugge van Adrie Koster is de leidende ploeg in de Eerste Klasse geworden. In de topper tegen Anderlecht kwamen de Bruggelingen met een 4-2 zege overtuigend uit de strijd.

Wellicht was de ploeg van Ariël Jacobs nog enigszins vermoeid van de Europa League-wedstrijd tegen Ajax (1-1). Club Brugge wist de overwinning in de eerste helft al zo goed als veilig te stellen.

Antolin Viveros Alcaraz opende de score namens de winnende ploeg. In de zestiende minuut trof hij het Brusselse doel. Anderlecht gaf zich niet direct gewonnen en dankzij Tom de Sutter kwam Paars-Wit op gelijke hoogte.

Jelle van Damme beleeft geen gelukkige week. Tegen Ajax werd hij met een rode kaart van het veld gestuurd en zondagmiddag werkte hij een bal in het eigen doel, waardoor Club Brugge op een 2-1 voorsprong kwam te staan.

Een minuut na het eigen doelpunt van Van Damme scoorde Wesley Sonck de 3-1. In de slotfase gaf Roland Vargas de genadestoot door de 4-1 te scoren. Anderlecht deed nog wat terug met een doelpunt van wederom De Sutter.