Sutil en Kovalainen beschuldigen elkaar van crash

Peterselieman
Force India-coureur Adrian Sutil en McLaren-rijder Heikki Kovalainen beschuldigen elkaar van de aanrijding in de Grand Prix van Japan die beiden een puntenfinish heeft gekost. Sutil probeerde Kovalainen in ronde veertien in te halen bij de chicane, waarna beide elkaar raakten.

De Duitser spinde en verloor hierdoor vele plaatsen. Ook de Fin viel een aantal plaatsen terug. Waar Sutil zei dat hij al compleet naast Kovalainen zat ontkende de McLaren-coureur. "Het was een teleurstellende race. Bij de start behield ik mijn positie, maar viel daarna terug naar plek negen achter Kovalainen. Ik haalde hem voor de chicane in, maar daarna kwam hij naar binnen, waarna ik spinde en veel tijd verloor. Dat was het einde van mijn race," zei een teleurgestelde Sutil die op punten had ingezet.

Kovalainen vecht voor zijn plek bij McLaren en kan ieder resultaat goed gebruiken. "Adrian probeerde in te halen, maar hij zat er maar half naast. Hierdoor kon ik naast hem blijven. Toen hij instuurde zat ik al op de kerbs en was er geen ruimte meer om hem te ontwijken. Ik moest wel tegen hem aan komen en dat was een probleem voor hem."

De Fin wist na de tweede stop met behulp van KERS Giancarlo Fisichella in te halen en zo elfde te worden. "Ik zit echt op de limiet van de auto en we komen nog steeds grip tekort in de snelle bochten. Voor mij is het dus niet mogelijk om harder te rijden. Ik heb van start tot finish gepusht."