[NHL] Penguins verslaan Islanders

Denny (nyny83)
Onder leiding van Sidney Crosby wonnen de Pittsburgh Penguins in de shootout met 4-3 van de New York Islanders, waar de als eerste gedrafte rookie John Tavares debuteerde. De rookie drukte direct zijn stempel op het team met een goal en een assist, maar het bleek uiteindelijk niet genoeg voor de overwinning.

Sidney Crosby maakte evenals Tavares een goal en een assist. Het verschil tussen de twee zat hem echter in de shoot-out nadat de wedstrijd in 3-3 eindigde. John Tavares miste zijn poging waar Crosby de winnende shootout-treffer scoorde. Toch gaf Tavares het publiek van de Islanders alles waarop ze gehoopt hadden, behalve de overwinning. "Het is teleurstellend, maar ze zijn wel de regerend kampioenen. Ik heb veel positieve dingen gezien. We moeten hier gewoon overheen stappen en naar de volgende wedstrijd toewerken," aldus Tavares.

Crosby scoorde de openingsgoal uit een uitbraak. Hij nam een pass aan van Ruslan Fedotenko en wist de puck langs de al 39-jarige goalie Dwayne Roloson, die overigens 39 reddingen maakte, te werken. Vervolgens behaalde Tavares zijn eerste punt; in de powerplay gaf hij een assist op de goal van Mark Streit. In de tweede periode scoorde Tavares zelf in de powerplay, waarna het stadion ontplofte. Hij was de achttiende speler van de Islanders die bij zijn debuut scoorde. "Het was geweldig, ik kreeg veel steun van de fans. Mijn familie, die hier veel voor heeft moeten opofferen, was er ook bij en dat maakte het voor mij een speciaal moment."

Niet veel later scoorde hij bijna zijn tweede goal, maar Fleury wist dit keer te redden. In de derde periode domineerden de Pittsburgh Penguins, die dan ook 2-2 wisten te maken via een afstandsschot van verdediger Mark Eaton. Trent Hunter bracht de Islanders echter weer op voorsprong toen hij een pass van Josh Bailey zonder hem aan te nemen direct binnenschoot. Tot dat moment was het 11-0 in aantal schoten op doel voor de Penguins in die periode.

De Penguins bleven echter domineren, en dit leidde uiteindelijk tot de 3-3. Een schot van Fedotenko kwam tegen de schaats van verdediger Bruno Gervais aan, waarna de puck in het doel verdween. In de extra tijd kregen de Islanders via Matt Moulson de beste kans, maar Fleury wist wederom een belangrijke redding te maken waardoor de wedstrijd eindigde in een shootout. Daarin schoot Tambellini op de lat, waarna verdediger Kris Letang scoorde. Vervolgens miste Tavares, waarna Crosby het kon afmaken.

Uitslagen NHL

ThuisUitUitslag
Florida PanthersChicago Blackhawks0-4
Colorado AvalancheVancouver Canucks3-0
St. Louis BluesDetroit Red Wings5-3
Boston BruinsCarolina Hurricanes7-2
Buffalo SabresMontreal Canadiens1-2 (OT)
New Jersey DevilsPhiladelphia Flyers2-5
New York IslandersPittsburgh Penguins3-4 (SO)
New York RangersOttawa Senators5-2
Washington CapitalsToronto Maple Leafs6-4
Atlanta ThrashersTampa Bay Lightning6-3
Columbus Blue JacketsMinnesota Wild2-1
Dallas StarsNashville Predators2-3 (SO)
Edmonton OilersCalgary Flames3-4
Anaheim DucksSan Jose Sharks1-4
Los Angeles KingsPhoenix Coyotes3-6