Forlan: "Suárez moet bij Ajax blijven"

Sjors (Sj0rSz)
Diego Forlan raadt Luis Suárez aan het seizoen bij Ajax in de Eredivisie af te maken. Forlan is in het nationale team van Uruguay de aanvalspartner van de Ajax-spits.

Na het seizoen moet Suárez zich volgens Forlan pas gaan richten op een transfer naar het buitenland. "Het heeft geen zin voor Luis om in de winter uit Nederland te vertrekken. Hij speelt in een goede competitie, bij een goede club met een goede trainer. In Amsterdam kan hij in alle rust werken aan de verbetering van zijn kwaliteiten", vertelde de spits van Atlético Club de Madrid in De Telegraaf.

Suárez ziet Forlan als een soort vaderfiguur. "Ik weet hoe hij over mij denkt", aldus een trotse Forlan. "We zijn heel close. Bij het nationale elftal, maar ook in Europa. Luis is al een paar keer op bezoek geweest bij me in Madrid. Ik geloof zeker dat hij met zijn kwaliteiten de stap kan maken naar een grote competitie als de Primera División. Hij maakt gemakkelijk doelpunten."

Suárez scoorde tot dusver tien treffers in de Eredivisie. "Natuurlijk zal er interesse voor Luis ontstaan als hij zo blijft scoren. Hij wordt zelfs al in verband gebracht met FC Barcelona, hoorde ik. Toch voor zijn persoonlijke ontwikkeling adviseer ik hem om eerst het seizoen bij Ajax af te maken."

"Luis is leergierig en jong. Zijn tijd komt zeker. Als hij geduld heeft, komt hij bij zijn nieuwe club misschien binnen als topscorer van een land of zelfs van Europa. Zoiets kan een groot verschil maken qua acceptatie bij een grote club. Luis weet dat ook en daarom denk ik dat ze bij Ajax niet hoeven te vrezen voor een tussentijds vertrek van hun topscorer. Ik adviseer hem in ieder geval om het seizoen in Amsterdam af te maken", besluit Forlan zijn relaas.