Geen straf voor Rosberg

Dennis (dennistd)
Nico Rosberg wordt niet bestraft voor mogelijk te hard rijden achter de safety car. Brawn GP had hierover geklaagd bij de wedstrijdleiding, maar deze heeft geoordeeld dat de Duitser geen gevaarlijke situatie heeft veroorzaakt. Hierdoor mag hij zijn vijfde plaats behouden.

De FIA liet in een verklaring weten: "De racedirecteur heeft de wedstrijdleiding laten weten dat Nico Rosberg de maximale tijd om bij de pitstraat te komen had overschreden. De wedstrijdleiding heeft met de coureur en afgevaardigden van het team gesproken en de telemetrie, GPS-informatie, tijden en video's bekeken."

"Hieruit bleek dat op het stuur van de coureur het bericht 'brandstofniveau laag' verscheen, waardoor hij niet goed kon zien wat de informatie over zijn snelheid was. De telemetrie toont echter ook aan dat hij adequaat heeft gereageerd op de gele vlaggen. Daarom heeft de wedstrijdleiding besloten geen straf uit te delen."

Als Rosberg een straf had gekregen had dit geleid tot de constructeurstitel voor Brawn. Rubens Barrichello en Jenson Button eindigden namelijk op plek zeven en acht. Brawn hoeft nog maar één punt te halen om het kampioenschap binnen te slepen.