Jans spreekt zorg uit over blessure Svejdik

Peterselieman
Ondrej Svejdik is wellicht geruime tijd afwezig. De verdediger van FC Groningen moest zaterdag tegen ADO Den Haag het speelveld al na achttien minuten op een brancard verlaten.

"Ik ben erg bezorgd", sprak trainer Ron Jans zijn bezorgdheid uit op de persconferentie. "Hij had al een 'tikkie' op zijn knie gehad en even later zakte hij er bij een landing doorheen. Ergens past het ook wel bij deze week", doelde de oefenmeester op de ernstige blessure van Petter Andersson, die net was teruggekeerd.

Het duel tussen ADO en Groningen eindigde in een 1-1 gelijkspel. Raymond Atteveld, trainer van ADO, vond de puntendeling niet rechtvaardig. "Op basis van de tweede helft verdienden wij te winnen. We raakten drie keer de paal en lat."

Jans zette een kanttekening neer, daar de gelijkmaker naar zijn mening 'discutabel' was. Andreas Granqvist lag met een blessure in het zestienmetergebied, waarna Gibril Sankoh in eigen doel schoot. "De regels daarover blijven onduidelijk. Bij blessures aan het hoofd dient de scheidsrechter af te fluiten."