Webber niet in actie tijdens kwalificatie

Dennis (dennistd)
Mark Webber zal na een crash in de derde vrije training niet deel kunnen nemen aan de kwalificatie voor de Grand Prix van Japan. De auto van de Australiër is te zwaar beschadigd, waardoor een een nieuw chassis gebouwd moet worden wat veel tijd kost. De constructeurstitel raakt zo steeds verder weg voor het Oostenrijkse team.

Hoewel de impact van de crash niet eens zo heel groot was, was het toch genoeg om de stuurkolom te laten breken. Hierdoor is het niet veilig om Webber in hetzelfde chassis te laten rijden. "We moeten de verstandige keuze maken", aldus teambaas Christian Horner tegen de BBC. "Webber krijgt een nieuw chassis en kan daardoor niet deelnemen aan de kwalificatie. De auto moet zondagochtend ook nog door de technische keuring."

Op dit moment heeft Red Bull 42,5 punten achterstand op Brawn GP bij de constructeurs. Theoretisch kan het team nog 54 punten behalen tijdens de drie komende races, maar door de situatie van Webber zal het erg lastig worden om dit weekend een één-twee te scoren. "Het was al een moeilijke opgave om Brawn te verslaan, en dat is alleen maar moeilijker geworden", aldus Horner. "Het belangrijkste is dat Mark niet geblesseerd is geraakt en morgen gewoon kan racen."