Di Montezemolo: "Alonso past veel beter bij ons"

Peterselieman
Ferrari-president Luca di Montezemolo is er van overtuigd dat Fernando Alonso beter bij Ferrari past dan dat Kimi Räikkönen dat deed. Alonso komt over van Renault en heeft bij de Italiaanse renstal een contract voor drie jaar getekend. Hierdoor is er geen plaats meer voor de wereldkampioen van 2007.

"Het is een kwestie van persoonlijkheid, want Kimi is iemand die weinig emotie toont," zei Di Montezemolo tegen Gazzetta dello Sport. "Dat helpt niet als je informatie binnen het team uit wilt wisselen. Ik ben Räikkönen wel dankbaar, want hij bracht ons een kampioenschap dat we nooit zullen vergeten."

"We hebben een teamspeler nodig en ik denk dat Alonso dat is. Teambaas Stefano Domenicali heeft vele goede dingen over hem verteld. Maar het is ook aan ons om geen fouten te maken. Fernando is een goed coureur en een charismatische man. Ik verwacht veel van hem."

Di Montezemolo was in Singapore onder de indruk van Alonso. "Heb je gezien wat voor race hij afgelopen zondag reed? Dat was echt stimulerend voor iedereen," zei de Italiaan. "Mensen benaderden me al maanden met de vraag: 'wanneer contracteer je nu Alonso?' Zulk enthousiasme heb ik alleen meegemaakt voor de deal met Schumacher jaren geleden. Alonso en Massa zullen een prima Latijns duo vormen. Ik geloof echt in het herstel van Massa."