Toyota contracteert Sachs als leverancier

RowanF1
Het fabrieksteam van Toyota heeft een nieuwe leverancier voor dempers en koppelingen gecontracteerd. Het Duitse concern ZF Sachs gaat vanaf 2010 de onderdelen leveren voor Toyota. Zo lijkt het erop dat Toyota toch in de Formule blijft.

Teambaas van Toyota, Tadashi Yamashina: "De ZF Sachs Race Engineering-koppeling is al een integraal deel van de TF109, dus we hebben al ervaring met de toewijding en kwaliteit van ZF Sachs. Het geeft voldoening om weer een partner voor 2010 te bevestigen. Hoewel het huidige seizoen nog volop bezig is, is de ontwikkeling en de planning voor volgend jaar al begonnen. Ik ben ervan overtuigd dat we dan met hard werk en de steun van onze partners weer sterker voor de dag komen."

Peter Ottenbruch, directeur van ZF Sachs vertelde: "Deze samenwerking met Toyota verstevigt onze betrokkenheid in de Formule 1. Dit is de meest geavanceerde vorm van autosport ter wereld en daarom het ideale platform voor onze producten. Als gevestigd en ambitieus team vormt Toyota de ideale partner voor ZF Sachs om de activiteiten in de Formule 1 uit te breiden en ik kijk uit naar een lange en vruchtbare samenwerking."