Räikkönen: "Het waren drie fantastische jaren"

Peterselieman
Kimi Räikkönen is bezig aan zijn laatste drie races voor Ferrari. De Italiaanse renstal heeft met de Fin overeenstemming bereikt over de ontbinding van het doorlopende contract van de wereldkampioen van 2007. Zijn plaats bij Ferrari wordt ingenomen door Fernando Alonso.

Ferrari wil Räikkönen bedanken voor de vruchtbare samenwerking die het in de afgelopen drie jaar met de Fin had: "We willen Kimi bedanken voor alles wat hij in die tijd bij Ferrari heeft gedaan," zei teambaas Stefano Domenicali. "In het eerste jaar won hij het kampioenschap bij de coureurs, zodat hij de geschiedenisboeken van Ferrari haalde. Daarnaast leverde hij een belangrijke bijdrage aan het behalen van de constructeurskampioenschappen in 2007 en 2008. Ook in een lastig seizoen als het huidige heeft hij zijn talent laten zien door goede resultaten te behalen en zelfs te winnen op Spa. Hopelijk behalen we ook in de laatste drie races van het seizoen goede resultaten."

"Met wederzijdse instemming hebben we besloten mijn contract met Ferrari voor 2010 te ontbinden, een jaar eerder dan gepland," zei Räikkönen. "Ik vind het jammer dat ik het team waar ik drie fantastische jaren heb gehad ga verlaten, want in die tijd heb ik vele races gewonnen. Samen hebben we de helft van de wereldtitels in die periode gewonnen en in 2007 behaalde ik het rijderskampioenschap. Hiermee bereikte ik het doel dat ik me aan het begin van mijn Formule 1-carrière had gesteld. Ik heb me hier altijd thuisgevoeld en ik hou vele herinneringen over aan mijn tijd bij het team."

Nog onduidelijk is voor welk team Räikkönen volgend seizoen rijdt. Het meest waarschijnlijk is dat The Iceman terugkeert bij McLaren waarvoor hij tussen 2002 en 2006 ook al reed.