Krajicek haalt Nadal en Djokovic naar Rotterdam

Peterselieman
Richard Krajicek kan bij de 2010-editie van het ABN World Tennis Tournament in Rotterdam rekenen op in ieder geval twee topspelers. De voormalig tennisser maakte woensdag in Amsterdam bekend dat hij Rafael Nadal en Novak Djokovic vast heeft weten te leggen voor het toernooi in Ahoy.

Nadal was in de twee voorgaande edities al actief in Rotterdam. In 2008 strandde de Spanjaard verrassend in de tweede ronde tegen de Italiaan Andreas Seppi en dit jaar haalde de voormalig nummer één van de wereld de finale waarin hij verloor van Andy Murray.

Voor Djokovic wordt het zijn tweede optreden in de havenstad. De Serviër kwam in 2007 al naar Nederland. Toen verloor hij in de halve finale van de latere winnaar Mikhail Youzhny.

Naast de komst van deze twee toppers maakte Krajicek bekend dat hij één van de drie wildcards voor het toernooi in Ahoy al vergeven heeft. Thiemo de Bakker zal tussen 8 en 14 februari acte de présence geven. "Logische keuze. Thiemo verkeert al een paar maanden in topvorm en heeft daarmee deze wildcard op eigen kracht verdiend," zei de toernooidirecteur.