Williams flirt met Heidfeld

RowanF1
Hoogstwaarschijnlijk komt er nog geen einde aan de carrière van Nick Heidfeld. De Duitser zou in de belangstelling staan bij het team van Williams. Hij zou daar Nico Rosberg moeten vervangen, die waarschijnlijk naar Brawn GP vertrekt.

Door het vertrek van BMW leek het erop dat de loopbaan van Nick Heidfeld eerder dan gepland aan een einde kwam. Heidfeld heeft nog wel een plekje bij het 'Sauber-Ferrari' team van volgend jaar, maar het team heeft nog geen startbewijs gekregen van de FIA.

Zo lijkt de carrière van Heidfeld toch gered, maar die van Kazuki Nakajima nog niet. De Japanner rijdt op dit moment alleen in de auto van Williams om de Toyota-krachtbronnen te kunnen bekostigen. Voor hem lijkt volgend jaar Nico Hülkenberg in te gaan stappen. Naast hem moet een ervaren coureur plaats nemen. Volgens Sam Michael van Williams is Heidfeld hier precies geschikt voor.

"Heidfeld doet het ten opzichte van Kubica erg goed. Het is belachelijk om te zeggen dat de loopbaan van Heidfeld in zicht is. Tegenwoordig zijn er veel voordelen voor de ervaren coureurs, omdat testen verboden is en een debutant veel risico's met zich mee brengt", aldus Technisch directeur Sam Michael van Williams liet tegenover Auto Bild Motorsport.