Legioen laat worstenbroodjes liggen

Stefan (sportfreak)
De clubleiding van NAC Breda wist afgelopen vrijdag al dat het uitvak van het Rat Verlegh Stadion niet aan de eisen voldeed. Vooral het zicht op het veld liet te wensen over.

Om de supporters toch tegemoet te komen besloot NAC de tickets voor de helft van de normale prijs van de hand te doen. Bovendien had de Bredase club 800 worstenbroodjes klaar liggen om het Rotterdamse leed iets te verzachten. Desondanks reageerden de supporters boos en besloten een half uur voor de wedstrijd massaal het stadion te verlaten. Na ruim een half uur in de wedstrijd kwamen toch nog een paar honderd Feyenoordfans terug.

"Iedereen die dat wil, kan zijn geld terugkrijgen. Ook de supporters die de wedstrijd alsnog in het stadion hebben bekeken," aldus NAC-directeur Theo Mommers na afloop van het duel. Op de kritiek van Feyenoord reageerde hij vervolgens ingetogen.

"We hadden vooraf bij Feyenoord aangekondigd dat ons gastheerschap nog niet van ons normale niveau kon zijn wegens de verbouwingen in ons stadion. Niettemin was iedereen uit Rotterdam natuurlijk van harte welkom. Het is ook niet waar dat er helemaal geen uitzicht op het veld is vanuit het uitvak. Maar het is wel minder dan normaal. Daar gaan we nauurlijk wat aan doen. Het dubbele net is misschien te veel van het goede en ook de folie op het plexiglas werkt kennelijk niet naar behoren bij een bepaalde zoninval. Maar voor de rest voldoet het vak aan alle moderne eisen".

Feyenoord speelde het duel in Breda onder protest. "We moeten afwachten wat de KNVB hierover te zeggen heeft," meende Mommers.