Cervélo en Bos blij met elkaar

Bram (Chiel-Montagne)
Theo Bos en Cervélo vonden elkaar eerder vandaag in een tweejarig contract. Tot tevredenheid van Theo Bos, die gelooft dat hij zijn wielercarrière op de weg met deze overgang een ongelofelijke boost kan geven. Dat verklaarde de 26-jarige sprinter vanmiddag in het Italiaanse Varese.

"Het gevoel bij Cervélo was meteen goed. De passie en gedrevenheid spraken me aan. Het is mij niet te doen om geld, ik wil gewoon slagen als sporter. Ik denk dat ik die kans vergroot bij Cervélo in plaats van Rabobank", motiveerde Bos zijn besluit om Rabobank te verruilen voor Cervélo.

Volgens Harold Knebel, directeur van Rabobank Wielerploegen, eiste de vijfvoudig wereldkampioen op de baan bij de boerenleenbank deelname aan een grote ronde en wilde hij dat er een sprinttrein voor hem zou worden opgezet. Bos: "Het is nu helemaal niet logisch om bij Rabobank te eisen om met een treintje naar de Tour te gaan. Ik weet dat ik nog een lange weg te gaan heb. Ik moet stappen maken. Ik kan nu moeilijk een trein en deelname aan een grote ronde opeisen. Deelname aan een grote ronde is wel een droom en het doel, maar dat zou nu niet reëel zijn."

Dat Cervélo ook snelle mannen als Thor Hushovd, winnaar van de groene trui in de Tour, en Heinrich Haussler onder contract heeft staan, weerhield hem er niet van om te tekenen. Integendeel zelfs. “Van Van Poppel en Hushovd kan en wil ik veel leren, maar het belangrijkste is het gevoel dat ik had bij Cervélo. Er was een klik. Rabobank heeft mij ook een mooi voorstel gedaan, daar heb ik over getwijfeld, maar ik moest kiezen. Ik heb gesprekken gehad met Cervélo en zij zijn van plan om van mij een topsprinter te maken. Ik voelde passie en enthousiasme en er is de focus om een sprinttrein op te zetten.

Dat enthousiasme wordt onderstreept door Thomas Campana, de manager van Cervélo: "Bos is een interessante renner en persoon. Wij zullen Theo helpen om zijn baan kwaliteiten verder te ontwikkelen naar dezelfde voor op de weg. Onze doelstelling was om een andere sprinter te vinden en dat is gelukt door de komst van Theo. Door de verschillende gesprekken die we gevoerd hebben kwamen wij erachter dat de mentaliteit van Theo dichtbij die van ons team ligt. Wij kijken er naar uit om een van de snelste renners van de wereld in onze ploeg te hebben voor aankomend jaar."