Raúl verbreekt record Sanchis

Ermin (TheClown1)
Real Madrid-aanvaller Raúl is clublegende Manuel Sanchis voorbijgestreefd als het gaat om de meeste competitieduels voor De Koninklijke. De spits kwam tegen Villarreal na ongeveer een uur spelen binnen de lijnen. Dit betekende zijn 524ste duel in het maagdelijke wit. Ook Cristiano Ronaldo verbrak tijdens dat duel een record.

De 32-jarige Raúl kwam in totaal 524 keer in actie voor Real, daar waar Sanchis 523 wedstrijden in de Primera División speelde voor de hoofdstedelingen. De inmiddels 44-jarige oud verdediger speelde dit aantal duels in de periode van 1983 tot 2001. Overigens ligt er nog een persoonlijk record in het verschiet voor de aanvoerder van Real. Mocht hij nog vijf maal spelen voor de huidige nummer twee van Spanje, dan zal hij opnieuw de Madrileense recordboeken induiken. Wanneer hij vijf wedstrijden speelt, staat hij ook bovenaan in het klassement voor meeste officiële duels voor Los Galácticos. Momenteel is Sanchis daar nog de 'beste' in met 712 duels.

De Madrileen heeft al een behoorlijke palmares, maar van opgeven wil hij niets weten. "Ik heb nog steeds veel uitdagingen en voel nog steeds dezelfde honger en enthousiasme als op mijn eerste dag", aldus Raúl.

Ook voor Ronaldo geldt dat hij een record verbrak tegen Villarreal. De aanvaller schoot in het vierde competitieduel op rij raak en ging daarmee onder meer Wesley Sneijder en Jorge Valdano voorbij. Het duo kwam niet verder dan drie duels op rij. De 24-jarige Portugees kwam tot één treffer, hij liet Ricardo Kaká om een goede reden de strafschop nemen. "De trainer heeft aangegeven dat Kaká de strafschoppen neemt. Mijn doel is niet om topscorer te worden. Het maakt me niet uit of ik scoor. Het draait om winnen", was de snelle reactie van de international.