Groenendijk: "Moeten naar onszelf wijzen"

Sjors (Sj0rSz)
Willem II gaf gisteravond een 2-0-voorsprong weg in de bekerderby tegen NAC Breda. Trainer Alfons Groenendijk vond na afloop dat zijn ploeg de schuld voor de nederlaag volledig bij zichzelf moest zoeken.

"Het was voor de 2-1 wachten op de 3-0 voor ons, maar in plaats daarvan geven we het totaal weg", verklaarde een teleurgestelde Groenendijk tegen de aanwezige media.

In de slotfase had Willem II wellicht een penalty kunnen krijgen toen de bal op de hand van Matthew Amoah leek te belanden. Groenendijk: "We moeten niet naar de scheidsrechter wijzen, maar naar onszelf. Jammer, dit was een gemiste kans voor de club. Want verder bekeren was op een gegeven moment ook financieel interessant geworden."

Doelman Maikel Aerts ging bij de 2-1 van Leonardo volledig in de fout. De goalie probeerde de Braziliaan uit te spelen, maar dat ging helemaal mis, waardoor NAC Breda kon terugkomen in de wedstrijd. Collega Jelle ten Rouwelaar leefde na afloop mee met zijn collega.

"Ik vind Maikel een goede vent en een prima keeper. Het is vervelend voor hem maar uitstekend voor ons. Dit konden we wel gebruiken na twee slechte wedstrijden tegen Ajax en Roda JC", betoogde Ten Rouwelaar tegen de aanwezige pers. "Nu richten we ons op de komende thuiswedstrijd tegen Feyenoord (aanstaande zondag, red.). Die is misschien nog wel belangrijker voor onze supporters dan deze derby."