Briatore verbannen uit Formule 1

RowanF1
Nooit meer een voet in een Formule 1-paddock, dat is de straf voor Flavio Briatore. De voormalige Renault-teambaas werd door de FIA als hoofdverantwoordelijke gezien voor het gebeuren in de Grand Prix van Singapore 2008 en is dus verbannen uit de Koningsklasse.

Niet alleen het in gang zetten van de kwestie, ook de leugens van de flamboyante ex-teambaas - alle ontkenningen dat de crash door Nelson Piquet jr. met opzet was - neemt de FIA Briatore uitermate kwalijk. Opvallend was de aangifte van Renault van chantage tegen Nelson Piquet senior en junior, terwijl het Franse team toch wat gedaan bleek te hebben. Briatore kreeg daarvoor een zware sanctie: de Italiaan mag bij geen enkel evenement dat door de FIA is georganiseerd meer zijn en de superlicenties van de coureurs die De Italiaan als manager hebben, worden niet verlengd. Op die manier worden die coureurs verplicht om een nieuwe manager te zoeken.

Bij Briatore staan nog Mark Webber, Romain Grosjean en Heikki Kovalainen onder contract. Fernando Alonso had al eerder een andere manager gezocht.