Goal Owen kost bookmakers ruim miljoen

Niels (DerMeister)
Met zijn winnende doelpunt in de blessuretijd van de derby tegen Manchester City (4-3) bezorgde Manchester United-aanvaller Michael Owen dit weekend niet alleen de fans van City een fikse tegenvaller.

De treffer van Owen kostte de bookmakers van William Hill namelijk ruim een miljoen pond. Boy Wonder hielp United in de zesde minuut van de blessuretijd aan de winst, waardoor de vier grote clubs in Engeland dit weekeinde allemaal tot winst kwamen. Chelsea, Liverpool en Arsenal zegevierden eveneens dit weekend.

"Als de scheidsrechter dertig seconden eerder had afgefloten, zouden we een bedrag van zeven cijfers meer gehad hebben dan nu. Iedereen behalve de United-fans dacht namelijk al dat de wedstrijd was gespeeld", zei een woordvoerder van William Hill. "We kunnen alleen maar veronderstellen dat de klok op Old Trafford trager tikt dan in de rest van de wereld. Alle gokkers die hadden ingezet op winst van de 'Big Four' zullen blij zijn geweest met de tijd die de scheidsrechter nog bijtrok."

Chelsea won zondag met 3-0 van Tottenham Hotspur. Een dag eerder was Liverpool met 3-2 te sterk voor West Ham United en versloeg Arsenal Wigan Athletic met 4-0.