Twee bestuursleden DOTO stappen op

Michel (methodmich)
Twee bestuursleden van zaterdaghoofdklasser DOTO hebben middels de clubsite hun vertrek kenbaar gemaakt. Voorzitter Adrie Hordijk en bestuurslid Martin Beijer hebben met pijn in het hart hun functie beëindigd.

De bestuurders van de geplaagde hoofdklasser vinden dat hun bestuurlijke integriteit ernstig is beschadigd, doordat bij de spelersgroep het vertrouwen in hun bestuurlijk handelen ontbreekt. Het tweetal heeft verder gemerkt dat de vereniging niet schouder aan schouder gaat staan in de financieel moeilijke periode die DOTO doormaakt. Hordijk en Beijer ervaren het als een persoonlijke nederlaag dat zij deze eenheid onder de leden niet voor elkaar hebben gekregen.

Daarbij komt nog dat veel leden hun contributie niet willen betalen, omdat het vertrouwen ontbreekt dat het bestuur en de sponsorcommissie de financiële crisis tot een goed einde gaan brengen. Dit terwijl de club, die een fikse naheffing kreeg van de belasting, alle gelden hard nodig heeft om de vaste lasten te betalen. De overige bestuursleden gaan wel verder.

Door de financiële problemen wordt het voortbestaan van DOTO bedreigd. De spelers zijn al diverse keren op eigen gelegenheid naar uitduels gereisd in plaats van met de spelersbus en nog niet alle vergoedingen zouden volledig zijn betaald.