[GP2] Uitslag Race 1 Portimăo

Sally (Tessa)
Op het circuit van Portimăo is het Nico Hülkenberg die gisteren Race 1 in de GP2 gewonnen heeft. De Duitser was sneller dan Luca Filippi en Lucas di Grassi. Giedo van der Garde kwam door een technisch probleem niet aan de finish.

Vitaly Petrov had pole gepakt maar kwam niet verder dan een vierde plaats. De Rus had een goede start en behield de leiding voor de ook goed wegkomende Hülkenberg. De Duitser profiteerde van de matige start van Dani Clos, die zich als tweede had gekwalificeerd. Achteraan gebeurde iets dat maakte de safety car lang op de baan bleef, Javier Villa en Edoardo Mortara raakten elkaar. Villa kon verder maar Mortara zag zijn voorvleugel aan gort gereden en de Italiaan moest opgeven.

Bij de herstart in de vijfde ronde was het Hülkenberg die de leiding overnam. Bij de inhaalpoging reed hij echter direct over het gras en Hülkenberg zag Petrov weer voorbij gaan. Het was bij de pitstops dat de Duitser de Rus achter zich liet, omdat Petrov een slechte pitstop kende. Filippi profiteerde maximaal van zijn vroege stop en stoomde op van een tiende naar een tweede plek. Sergio Pérez en Alvaro Parente waren ook met elkaar in gevecht, waarbij opnieuw de safety car uit moest rukken omdat de twee elkaar raakten. Van der Garde had kunnen profiteren van de safetycarperiode maar de Nederlander moest helaas uitstappen door technische problemen.

Hülkenberg bleef na de safety car aan de leiding en kwam voor Filippi, Di Grassi en Petrov over de finish. Roldán Rodríguez werd vijfde, voor Michael Herck die voor zijn team DPR de eerste punten binnen leek te halen, maar de Roemeen werd gediskwalificeerd. Zijn auto kwam niet door de technische keruing heen en bovendien kreeg Herck ook nog een tijdstraf van 25 seconden omdat hij de eerste chicane afgesneden had. De Roemeen moest in Race 2 als laatste starten. De zevende plaats was voor Kamui Kobayashi en Davide Valsecchi pakte het laatste punt. Maar omdat Herck gediskwalificeerd was, kreeg Andreas Zuber het laatste punt toebedeeld.


Uitslag Race 1 Portimăo

Pos. CoureurTeam Tijd
1N. Hulkenberg ART Grand Prix geen tijd
2L. Filippi Super Nova International + 9.730
3L. Di Grassi Racing Engineering + 9.936
4V. Petrov Campos + 10.360
5R. Rodriguez Piquet GP + 15.095
6K. Kobayashi DAMS + 24.097
7D. Valsecchi Campos + 29.337
8A. Zuber FMS International + 32.301
9D. Clos Racing Engineering + 34.473
10L. Razia FMS International + 35.096
11P. Maldonado ART Grand Prix + 37.551
12D. Nunes iSport International + 38.478
13J. Villa Super Nova International + 40.020
14D. Rigon Trident Racing + 58.012
15R. Teixeira Trident Racing + 1:03.143
DNFA. Parente Ocean Racing Technology + 15 ronde(n)
DNFS. Perez Arden International + 15 ronde(n)
DNFG. van der Garde iSport International + 15 ronde(n)
DNFA. Valerio Piquet GP + 33 ronde(n)
DNFJ. d`Ambrosio DAMS + 33 ronde(n)
DNFK. Chandhok Ocean Racing Technology + 36 ronde(n)
DNFE. Mortara Arden International + 37 ronde(n)
DNFJ. Cecotto Jr. DPR + 37 ronde(n)
DQM. Herck DPR + 37 ronde(n)