Eerste game makkelijke prooi voor Oranje-dames

Sally (Tessa)
De eerste wedstrijd om de DELA Trophy is een prooi geworden voor het Nederlands damesvolleybalteam. De tweestrijd tegen Turkije werd met een 3-0-overwinning goed begonnen.

Het wedstrijdbeeld was eenzijdig. Nederland maakte een sterke indruk en liep gedurende de eerste set gestaag uit. Op 22-17 kwamen de Turken wel iets terug tot 24-21 maar uiteindelijk werd de set binnengehaald.

De tweede set kende een soortgelijk verloop. Oranje speelde gedegen, won belangrijke punten via een sterk middenblok en won de set overtuigend met 25-18. Daarmee leek het verzet van Turkije gebroken. Oranje pakte in de derde set snel een voorsprong van tien punten en gaf die niet meer weg (25-15).

"Turkije speelde niet op zijn best maar dat hebben wij vooral zelf afgedwongen", aldus coach Avital Selinger, de bondscoach. "Toch vond ik dat wij ook nog wel iets beter kunnen." Ook aanvoerster Manon Vlier was blij met het goede spel. "We komen langzaam echt in vorm voor de EK. Morgen is de laatste dag om dingen te proberen en daarna denk ik dat we er klaar voor zijn."

Vandaag (20 september) spelen de dames van Selinger voor de tweede keer tegen Turkije. Dan zal de wedstrijd om 16:30 uur beginnen in het Indoor Sportcentrum Eindhoven. De wedstrijden voor de DELA Trophy gelden als laatste voorbereiding op de EK in Polen die voor Oranje op 25 september beginnen met de wedstrijd tegen Kroatië, waarvoor Selinger terloops nog even waarschuwde.

"Kroatië heeft een heel sterk team met een aantal spelers die op het hoogste niveau in Italië spelen. Het is niet hetzelfde team als een tijdje terug. Die tegenstander mogen we zeker niet onderschatten", hintte Selinger.