Ecclestone betreurt vertrek Briatore

Dennis (dennistd)
Bernie Ecclestone betreurt het vertrek van Flavio Briatore bij Renault naar aanleiding van de uitspraken van Nelson Piquet jr. over de crash in Singarore vorig jaar.

"Het is spijtig dat de Formule 1-carrière van Flavio zo moet eindigen", zei Ecclestone tegen de Britse krant The Daily Mirror. "Maar wat hij heeft gedaan, valt niet goed te praten. Het is erg betreurenswaardig wat er is gebeurd."

De Formule 1 had zich voorgenomen om de sport weer belangrijker te laten worden dan de politiek er omheen, maar toch waren er weer een aantal schandalen. Zorgen maakt Ecclestone zich echter niet over de toekomst van de Formule 1. "De Formule 1 heeft al zoveel overleefd. Hier komen we ook wel weer overheen", sprak hij. "De Formule 1 is al heel wat keren dood verklaard. Men dacht dat het voorbij was met de Formule 1 toen Ayrton Senna verongelukte en de Formule 1 zou ten dode opgeschreven zijn toen Michael Schumacher stopte. Dit schandaal zal ook niet het einde zijn van de F1."

Ecclestone is overigens samen met Briatore eigenaar van de Engelse voetbalclub Queens Park Rangers: "Hij heeft nu tenminste weer wat meer tijd om ons team lastig te vallen."