Afellay mist EL-duel tegen Sparta Praag

Sjors (Sj0rSz)
PSV kan donderdag in de Europa League-wedstrijd tegen Sparta Praag geen beroep doen op middenvelder Ibrahim Afellay. De spelmaker hield aan het competitieduel met Roda JC (3-0) van afgelopen zaterdag een liesblessure over en is ook een twijfelgeval voor de topper tegen Feyenoord van komende zondag.

Afellay raakte zaterdag geblesseerd na een tackle van tegenstander Willem Janssen. Hierdoor moest hij al na 36 minuten het strijdtoneel verlaten. Eerder liet de middenvelder de interlands van het Nederlands elftal tegen Japan en Schotland aan zich voorbij gaan. Zijn vervanger zal naar alle waarschijnlijkheid Ola Toivonen zijn.

Ook Nordin Amrabat en Jan Kromkamp blijven achter in Eindhoven. Van de eerstgenoemde speler is het bovendien zo goed als zeker dat hij tegen Feyenoord ook zal ontbreken.

Trainer Fred Rutten denkt dat zijn ploeg een lastige kluif zal hebben aan Sparta Praag. "Het is een ploeg die in thuiswedstrijden offensiever voetbalt dan uit," tekende het Algemeen Dagblad op uit de mond van de coach. "Net als bijna alle Tsjechische elftallen, of het nou clubteams zijn of de nationale ploeg, beschikt ook Sparta Praag over twee of drie aanvallers met specifieke kwaliteiten."