[F3] Van der Zande stapt uit Britse F3

Jorn (existenz)
Renger van der Zande zal niet meer deelnemen aan de laatste ronde van het Britse F3-kampioenschap. De Nederlander die tweede stond in het kampioenschap zal in plaats daarvan deelnemen aan de F3 Euro Series op het circuit van Barcelona.

Tijdens deze race zal hij uitkomen voor het Motopark Academy-team. Van der Zande was aangetrokken door Hitech Racing in het Britse kampioenschap om zijn teamgenoot Walter Grubmuller aan het kampioenschap te helpen. Nu echter Daniel Ricciardo reeds de titel heeft ongeeist, zoekt de coureur zijn heil ergens anders. Hitech Racing maakte na het vertrek bekend dat men geen vervanger voor de Nederlander zal aanstellen in de laatste twee races.

"Ik heb het enorm naar mijn zin gehad in de Britse F3 en ik wil Hitech dan ook bedanken voor de kans die ik gehad heb. Het is een mooie historische klasse met veel goede coureurs. Met negen podiums en drie overwinningen ben ik dan ook zeer tevreden over mijn optreden."

"Ondanks dat kijk ik graag vooruit naar de F3 Euro Series, een kampioenschap dat ik goed ken en waar ik ook zeer veel plezier aan zal beleven. Ik heb al eerder voor Motopark gereden op het circuit van Oschersleben dit jaar en het is een goed team. Ik hoop dat ik meteen op snelheid ben, maar het is niet makkelijk om bij een team te komen als het seizoen al loopt", aldus Van der Zande.