Medische staf stapt op bij België

Denny (nyny83)
De medische staf van het Belgische nationale team is opgestapt. Marc Goossens, Stany Rogiers en Harry Heyndrickx hebben genoeg van de mentaliteit van de spelers.

"Dit is een heterogene groep waar nauwelijks mee te werken valt," laat Goossens weten aan Het Nieuwsblad. Goossens was 26 jaar in dienst bij België. "We willen ons niet meer voor de gek laten houden. We voelen ons belachelijk gemaakt."

De spelers gedragen zich als vedettes. "Ik heb het niet over het sportieve, maar over de mentaliteit. Iedereen doet maar wat. Dit is een groep met vedette-allures waar nauwelijks mee te werken valt. Let wel, het gaat zeker niet over alle spelers."

"Maar er wordt geen paal en perk aan gesteld. Spelers lopen weg en worden daarna gewoon terug bij de groep gehaald. Dit is zeker geen verwijt naar Frank Vercauteren of Francky Dury. Het heeft niks met trainers te maken."

"Als de motivatie er niet meer is omdat de werkomstandigheden niet goed zijn, moet je ermee stoppen. Als het te moeilijk wordt om je op te laden, is het over. Dat het ons alle drie tegelijkertijd overkomt, wil zeggen dat er iets ernstig aan de hand is met de Rode Duivels."

"Werken met pseudo-vedetten is niet meer aan ons besteed. We willen hiermee een duidelijk signaal uitsturen. Ik hoop dat de bond het ook zo interpreteert en conclusies trekt. Er zou vanuit de bond ook reactie moeten komen, maar soms heb ik het gevoel dat zij het ook niet meer weten," besluit Goossens.

Met dank aan awromele voor de submit