Menchov en Freire mogelijk niet in Tour

Peterselieman
Rabobank-ploegleider Adri van Houwelingen heeft maandag na de vijftiende etappe in de Vuelta verklaard dat wat hem betreft een volgende Tourdeelname van Denis Menchov en Oscar Freire ter discussie staat. Dit omdat Robert Gesink en Lars Boom uitstekend presteren in Spanje.

Zo reed Boom maandag zijn twaalf medevluchters het licht uit de ogen en kwam na op 22 kilometer van de streep weg te zijn gesprongen uit de kopgroep solo over de streep. Gesink staat nog altijd tweede in het klassement op 31 seconden van Alejandro Valverde.

"Ik denk dat we een Tourdeelname van Menchov en Freire ter discussie kunnen stellen. Ik vind dat buitenlandse renners de prestaties van Nederlandse renners niet in de weg moeten staan," zei Van Houwelingen die hiermee doelt op het beginsel waarmee de Rabobank in 1996 het wielrennen binnenkwam.

"In de winter gaan we rond de tafel om te bespreken over wie waar rijdt. Deze discussie wil ik wel aangaan. Rabobank is toch een Nederlandse ploeg? Dan vind ik ook dat je je renners uit eigen land de voorkeur moet geven."