Kubica kende heftige race op Monza

Peterselieman
BMW Sauber behaalde tijdens de Grand Prix van Italië via Nick Heidfeld een keurige zevende plaats. Robert Kubica kwam door een olielekkage niet aan de finish. Dit was na de geplofte motoren in de kwalificatie meer dan waar het Duits/Zwitserse team op gerekend had.

Kubica kende een vreemde race. De Pool tikte in de eerste ronde Mark Webber aan bij de tweede chicane, waarbij de Australiër uitviel. Hijzelf liep daarbij schade op aan zijn voorvleugel op. Hiervoor werd hij door de organisatie met een meatballvlag naar binnen gehaald. In de twaalfde ronde moest Kubica alsnog opgeven met problemen.

"Ik had een goede start en lag in een goede positie voor het eerste rempunt. Ik zat links van Mark Webber en ik denk dat hij mij niet gezien heeft. Mark dwong me op het gras terwijl ik remde en even later raakten we elkaar. In Roggia lag hij vlak voor me en ik was niet in staat om hem te ontwijken. Ik had een beschadigde voorvleugel en ik weet niet of het kwam door de botsing of door de kerbs. Ik kon wel Sebastian Vettel in te halen ondanks het probleem. Vanwege de veiligheid moest ik enkele ronden later binnenkomen. Jammer genoeg maakte een olielek een einde aan mijn race."