Gesink: "Misschien ging ik iets te vroeg"

Stefan (sportfreak)
Robert Gesink verloor in de etappe van vandaag enkele seconden op klassementsleider Alejandro Valverde. Een aanval op het goud mislukte.

"Evans viel stil en ik dacht: dit is het moment," aldus Gesink voor de camera van de NOS. "Achteraf gezien was dat misschien een beetje te vroeg. Ik kon niet hard genoeg doortrekken, doordat de klim iets onregelmatig was. Dan moet je steeds schakelen en in een ander ritme komen." In de laatste kilometer werd Gesink weer bijgehaald door Alejandro Valverde. "Het is jammer dat ik seconden verlies op Valverde, maar aan de andere kant heb ik iets gewonnen. Want op Evans en Basso pak ik wel weer tijd."

Volgens ploegleider Adri van Houwelingen is een eindzege nu niet meer mogelijk. "De eindzege is normaal gesproken niet meer mogelijk, maar ik verwacht wel dat Robert zijn tweede plaats kan vasthouden. Het parkoers leent zich er de komende week niet meer voor om Valverde nog bij te halen. Robert deed een serieuze poging om Valverde te pakken, maar het was helaas niet genoeg."