Rossi plant lange autosportcarrière

Jorn (existenz)
MotoGP-superster Valentino Rossi wil graag nog minimaal tien jaar autoracen wanneer hij stopt met het racen op de motor. Echter wil de coureur nog wel eerst een aantal jaar actief blijven in de MotoGP voordat hij overstapt.

Het contract van de Italiaan loopt eind 2010 af, maar de coureur heeft al aangegeven deze te willen verlengen. Rossi is vooral bang dat hij geen uitdagingen meer kan vinden wanneer hij stopt in de motorsport en wil daarom dan ook graag gaan autoracen.

"Ik heb er geen goed gevoel over. Ik ben niet relaxed. Ik ben bang voor de toekomst. Het is zeker dat ik geen uitdaging meer zal vinden na mijn sportcarrière die voor evenveel spanning en motivatie zorgt."

"Ik hoop als ik stop echter mijn carrière in de top van de gemotoriseerde sport voort kan blijven zetten, en dan met name in auto's. Ik denk dat ik dan nog wel tien jaar vooruit kan. Volgens mij is het wel makkelijk met een gordel om", aldus de bezorgde Italiaan.

Rossi heeft inmiddels ook al een aantal tests verreden in autosport-series. Hij heeft onder andere in een DTM-Mercedes en in de Ferrari-Formule 1 auto's gereden. Alhoewel de Italiaan hierna niets zag zitten in een Formule 1-loopbaan, hoopte de coureur nog wel meer tests te kunnen uitvoeren voor Ferrari.

"Ik heb een goede band met Ferrari en ik ben altijd aan het vragen of ik nog eens kan rijden. Daarnaast is Le Mans zeker een optie. Ik hoop deze in de toekomst nog eens te kunnen rijden", vervolgde Rossi over zijn plannen.