Premies omlaag bij FC Groningen

Michel (methodmich)
De selectie van FC Groningen heeft ingestemd met het voorstel van de directie om de premies te verlagen. Eerder moesten de selecties van Feyenoord en ADO Den Haag al instemmen met een dergelijk plan bij hun club.

Het basissalaris van de spelers zal gelijk blijven, maar de premies bij sportieve prestaties zijn gedaald. De selectie heeft meegedacht over de kwestie, tot vreugde van algemeen directeur Hans Nijland: "Wij hebben grote waardering voor deze houding en stellen het zeer op prijs dat de spelers met ons meedenken en een diep gebaar maken. Dit is een belangrijk signaal en een moedige stap."

Aanvoerder Koen van de Laak laat weten dat het eigenlijk niet anders kon: "Niemand vindt het leuk om te moeten inleveren, maar gezien de economische situatie en de gevolgen hiervan voor de club vonden wij het gepast mee te denken. We zijn om de tafel gegaan en de directie heeft ons duidelijk uitgelegd hoe de situatie bij de club momenteel is, en dat is een andere dan een paar jaar terug. Wij als spelersraad hebben dit aangehoord en gemeend daarin ook iets te kunnen betekenen. Dat heeft geresulteerd in een oplossing waarbij wij water bij de wijn hebben gedaan en daarover hebben we een akkoord bereikt."