Real Madrid contracteert scheidsrechter

Peterselieman
Een opmerkelijke aankoop van Real Madrid-voorzitter Florentino Pérez. Het is niet de duurste, maar toch zeker geen alledaagse aankoop van de Madrilenen. De 43-jarige toparbiter Carlos Megia Davila heeft een contract getekend bij de 'Koninklijke'

Davila heeft zijn carrière als spelleider abrupt beëindigd. Hij moet bij de thuiswedstrijden van Real Madrid het arbitrale kwartet zo veel mogelijk op het gemak gaan stellen.

Volgens waarnemers wil de Spaanse club met het in dienst nemen van Megia Davila het arbiterskorps gaan 'inpakken'. Volgens de Spaanse sportkrant AS is het contract voor de ex-scheidrechter een tactische blunder van Real Madrid. "Nu kunnen alle tegenstanders van Real weer hun oude klacht uiten dat de scheidsrechters in het voordeel van de Madrilenen fluiten."

Megia Davila wordt in Spanje gezien als een van de beste scheidsrechters die het land rijk is. De Spaanse sportkrant Marca riep hem tot twee keer toe uit tot de beste scheidsrechter van de Primera Division. Door een blessure kwam hij het huidige seizoen nog niet in actie.