Advocaat verdient fors minder bij Belgie

Bas (skittelman)
Dick Advocaat doet financieel een flinke stap terug als hij per 1 januari 2010 in dienst treedt als bondscoach van het Belgisch nationaal elftal.

De voorzitter van de Technische Comissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB), Philippe Collin, heeft dat verklaard in een interview met het Belgische Sporza.

Advocaat neemt op de eerste dag van het nieuwe jaar het 'stokje' over van de huidige Belgische bondscoach Franky Vercauteren. Collin meent dat Advocaat de aangewezen persoon is om België, waarvoor plaatsing voor het WK zo goed als onmogelijk is, op het juiste spoor te krijgen.

"Deze groep heeft een leider nodig," zo vertelde Collin, "Wie dat wordt? Advocaat. Hij is de Generaal. Voor hem zullen ze wel werken." De voorzitter van de Technische Commissie vindt ook dat het moment gekomen is dat Vercauteren contact opneemt met zijn opvolger. "Niet dat Advocaat het roer al moet overnemen, maar zo kan Frank toch al de weg van Advocaat inslaan."
Collin gaf ook nog mee dat Advocaat ondanks de zware taak die hem wacht, heel wat minder zal verdienen dan wat hij in Rusland gewend was. "Hij was erg goedkoop. Hij verdient 11 procent van zijn Zenit-loon."