Conflict over shirts kost Chinese club drie punten

Peterselieman
De Chinese club Shenzen heeft drie punten in mindering gekregen en moet een boete betalen van ruim 10.000 euro.

Shenzhen werd gestraft vanwege een conflict met het elftal van Shanghai over de kleur van de voetbalshirts. De discussie had als gevolg dat het duel op 30 augustus ernstige vertraging opliep. Beide clubs spelen normaal gesproken in het wit, maar Shenzen was de reserveshirts vergeten, iets dat de gastheer verplicht is om aan te bieden in China.

De aftrap kon hierdoor pas een uur later worden verricht. Officials waren de stad ingegaan om een stapel blauwe shirts te halen. Na de hoorzitting werd besloten om naast de eerdergenoemde straffen Shenzhen ook uit te sluiten voor het Fair Play klassement.

"Dit incident schond niet alleen de disciplinaire regels, maar veroorzaakte ook commotie onder het publiek en de beveiliging. Het is een schande voor het Chinese voetbal," aldus de lezing van de nationale voetbalbond.

Het drama voor Shenzhen werd nog pijnlijker omdat er met 2-1 verloren werd van Shanghai. Hierdoor staat de club op de éénnalaatste plaats, met alleen nog het door Arie Haan getrainde Chongqing onder zich.