Massa ondergaat succesvolle operatie

Peterselieman
Ferrari-coureur Felipe Massa is gisteren in Sao Paulo succesvol geopereerd aan zijn hoofd. De Braziliaan onderging een 4,5 uur durende operatie om een titanium plaatje in zijn schedel te laten zetten voor verder herstel. Verwacht wordt dat hij snel weer uit het ziekenhuis is.

De operatie was noodzakelijk geworden nadat Massa in Hongarije in de kwalificaties geraakt werd door een veer van de auto van Rubens Barrichello. Hierbij raakte de veer de helm van de Ferrari-coureur, waarna hij vlak bij zijn linkeroog geraakt werd. In een lang interview met The Guardian zei de Braziliaan dat hij volgend jaar gewoon terugkeert zoals gepland. Hij heeft zich in de maand die hij al buitenspel staat nog niet bedacht.

"Het is mijn leven," zei Massa over het racen. "Voor mij is het ergste wat mij kan overkomen het niet racen. Mijn vrouw heeft me al tien keer gevraagd: 'Weet je zeker dat je geen twijfels en angsten hebt?' en ik zeg dan: 'Nee, want het is wat ik wil doen.' Dus ik hoop en verwacht dat er niets in mij verandert als ik weer in de auto stap en mezelf weer tot het maximum push."

Massa zal bij de Grand Prix van Brazilië als toeschouwer aanwezig zijn. "Het zal voor mij moeilijk zijn om het te zien, maar ik zal er zijn."