Yorke hangt voetbalschoenen aan de wilgen

Ermin (TheClown1)
Dwight Yorke heeft een punt achter zijn loopbaan gezet. De aanvaller, die ook uitkwam voor Manchester United, blijft wel actief in de voetbalwereld. Hij zal voorlopig assistent-bondscoach zijn van vaderland, Trinidad en Tobago.

"Het is tijd de schoenen aan de wilgen te hangen", vertelde Yorke aan de Telegraphe. "Ik ben nog steeds in goede vorm, maar wordt er niet jonger op. Ik heb de tijd van mijn leven gehad en hoop dat mensen zullen zeggen dat ik het spel op de juiste manier, met een lach op mijn gezicht, heb gespeeld."

In zijn tijd bij Manchester United behaalde hij de meeste successen. In 1999 won hij de Champions League en ook nog eens drie landstitels. In 2006 deed hij ook mee aan het WK met zijn land. Hij speelde ook een lange tijd bij Aston Villa en speelde als laatst voor Sunderland. Zijn contract werd daar deze zomer niet verlengd.

"Ik ben gezegend", vervolgde hij. "Ik heb met de beste spelers van de Premier League op het veld gestaan; Roy Keane, Ryan Giggs, David Beckham, Paul Scholes, Peter Schmeichel. En ik speelde voor de beste manager, Sir Alex Ferguson."

De inmiddels 37-jarige aanvaller speelde 480 wedstrijden. Hij wist hierin 147 maal het net te vinden. "Ik was een jongen van een klein eiland, die de kans heeft gehad om zijn droom in vervulling te laten gaan. Ik wilde prijzen winnen op het hoogste niveau en aanvoerder van mijn land zijn op het eerste WK waar Trinidad en Tobago aan mee heeft gedaan."