Menzo: "Rentree Van der Sar in Oranje niet goed"

Sjors (Sj0rSz)
Edwin van der Sar liet recentelijk doorschemeren dat hij een rentree bij het Nederlands elftal niet uitsluit. Volgens Stanley Menzo, voormalig international van Oranje, is het echter helemaal geen goede zaak als Van der Sar terugkeert.

Menzo, tegenwoordig trainer van SC Cambuur Leeuwarden, vindt dat het vertrouwen geschonken moet worden aan Maarten Stekelenburg. "Het wordt tijd dat hij een keer opstaat," aldus Menzo op de website van de KNVB.

"Van de roep om Edwin van der Sar in Oranje snap ik echter niets. Het is strelend voor hem, maar niet goed voor het voetbal," is Menzo van mening. "Met alle respect, maar je gaat toch ook niet om Abe Lenstra vragen als er niet wordt gescoord? Als Van der Sar nu in Oranje keept, doet niemand anders de broodnodige ervaring op."

"Nu speelt alleen Maarten Stekelenburg op hoog niveau, de rest haalt het niet bij de Europese top. En dat zijn toch hele andere klappen van de zweep," gaat de ex-doelman verder. "Ik vind Maarten een goede keeper, maar het wordt tijd dat hij een keer opstaat. Hij heeft alle nodige kwaliteiten, maar op de een of andere manier komt het er niet uit en blijft hij een talent."

Over de huidige toestand van het nationale keepersgilde is Menzo niet echt optimistisch. "Het aanbod is karig. Dat komt mede door het beleid van de clubs die liever voor buitenlandse doelmannen kiezen. De aanwas van keepers stagneert. Er is heus nog genoeg talent, maar die jongens dienen wel opgeleid te worden en een kans te krijgen. Hopelijk zitten we in een overgangsfase en durven de grote clubs in Nederland weer eigen jeugd in te brengen."