Babel wil terug naar Ajax

Bas (skittelman)
Zijn situatie bij Liverpool is momenteel verre van rooskleurig. Ryan Babel komt bij The Reds nauwelijks aan spelen toe en met het WK van volgend jaar in het achterhoofd komt hem dat heel slecht uit.

Een vertrek in de winterstop is volgens Babel dan ook een serieuze optie. "Er is van alles toegezegd, maar de beloftes worden nog niet nagekomen. Ik zou meer speeltijd en kansen krijgen. Na de eerste nederlaag werd alleen ik geslachtofferd," baalt Babel tegenover De Telegraaf.

Een terugkeer bij zijn oude club Ajax ziet hij wel zitten. "Ik denk dat een half seizoen Ajax - met het oog op het WK - niet verkeerd zou zijn. Ik kan ook wel iets toevoegen."

Uiteindelijk mocht de aanvaller niet weg bij Liverpool. "Een verhuur was onbespreekbaar. Er is nu afgesproken de situatie in januari opnieuw te bekijken. Ik zie de huidige situatie als een signaal dat ik écht aan de bak moet."

Ook bondscoach Bert van Marwijk was het niet ontgaan dat Babel bij Liverpool nauwelijks in actie komt. Slechts door de afzegging van Ibrahim Afellay werd de aanvaller opgenomen in de selectie van het Nederlands elftal voor de komende duels.

Babel: "Dat was schrikken en best moeilijk. Maar voordat ik het wist, was ik door de blessure van Ibrahim Afellay al weer opgeroepen. Of ik er rekening mee had gehouden dat ik er eerst niet bijzat? Nee, ik had mijn ticket zelfs al geboekt."