EK hockey: Uitslagen laatste weekend

Sally (Tessa)
Het EK hockey in Amstelveen is gespeeld, tijd voor de laatste uitslagen van het weekend. De Oranje-dames werden zaterdag Europees kampioen, de Nederlandse heren pakten vandaag het brons.

Bij de dames werd Engeland derde en tegenstander Spanje vierde. Schotland is gedegradeerd uit de hoogste Europese poule. Concurrent Azerbeidjzan versloeg de Britse vrouwen en handhaaft zich daardoor in de Europese A-groep, Schotland werd achtste op dit toernooi. De Ierse vrouwen blijven in de hoogste Europese klasse spelen. Zij hadden in de C-poule genoeg aan een 1-1 gelijkspel tegen Rusland. Ierland werd vijfde, Rusland zesde en Azerbeidjan zevende.

Bij de heren werd het brons gewonnen door Nederland, en de vierde plaats ging naar Spanje. De strijd om de vijfde plaats was eigenlijk maar een formaliteit. Zowel Frankrijk als België had zich al veilig gespeeld in de C-poule. De enige vraag was wie er vijfde werd. Het werd België, dat met groot machtsvertoon, de wedstrijd met 7-0 won. De wedstrijd tussen de twee degradanten Oostenrijk en Polen bij de mannen was een spektakelstuk. Uiteindelijk gingen de Oostenrijkers er met de winst vandoor. Polen eindigt als achtste en laatste bij het mannentoernooi.


PouleD/HTeamTeamUitslag
Cdames RuslandIerland1-1
CdamesAzerbeidzjanSchotland3-1
3e/4edames SpanjeEngeland1-2
Finaledames NederlandDuitsland3-2
CherenOostenrijkPolen5-4
Cheren BelgiëFrankrijk7-0
3e/4eheren NederlandSpanje6-1
Finaleheren EngelandDuitsland5-3


http://www.hockey.nl