"Feyenoord kan salaris Honda niet betalen"

RowanF1
In Beste Johan heeft Johan Derksen vanmiddag kenbaar gemaakt niet te geloven in een snelle transfer van Keisuke Honda naar Feyenoord. VVV-Venlo gaf al eerder aan de deadline op vrijdag te hebben gesteld.

"Ik heb heel erg lang contact gehad met de investeerder in Japan, en we hebben de zaken heel goed doorgesproken" vertelde Derksen. "Hij (de investeerder red.) denkt dat het deze week niet meer lukt, het is te kort dag. Hij heeft al uitgebreid contact met Feyenoord gehad over de kosten die het met zich mee brengt."

"De investeerder is alleen van plan de transfersom te betalen, en dus niet het salaris. Feyenoord heeft direct daarna te kennen gegeven dat zij het salaris van Honda niet zouden kunnen betalen. Daarom heeft de investeerder voorgesteld om de zaak door te schuiven naar januari, wanneer er weer een transferperiode is."

De hoofdredacteur van de VI maakte vrijdagavond al bekend dat er een investeerder was opgestaan om Honda te financieren voor Feyenoord. De clubleiding nam in eerste instantie de zaak niet serieus. Maar na de vrijdagavonduitzending van Voetbal International en het vele contact tussen Derksen en de investeerder is Feyenoord toch serieus met de Japanner gaan praten.