Uitslag Ajax - Slovan Bratislava

Stefan (sportfreak)
Ajax kan zich alvast gaan opmaken voor de groepsfase van de Europa League. Het won vandaag, vooral dankzij de uitblinkende Luis Suarez, met 5-0 van Slovan Bratislava.

In het eerste kwartier hadden de Amsterdammers nogal wat moeite met de ploeg uit Slowakije. Bratislava kreeg zelfs enkele goede kansen en de thuisploeg mocht niet mopperen dat er niet uit gescoord werd. Ajax werd aanvankelijk alleen via enkele vrije trappen gevaarlijk, maar kwam vlak voor rust toch op 1-0. Na een mooie pass van Siem de Jong rondde Suarez knap af.

In de tweede helft speelde Ajax een stuk beter, maar werd het vooral de grote Luis Suerez show. Met schoten van afstand scoorde hij de 2-0 en de 3-0. Toen Suarez na een mooie combinatie met Rommedahl ook de 4-0 scoorde was de groepsfase van de Europa League binnen. In de blessuretijd scoorde Mitchell Donald nog de 5-0.

Volgende week is de return in Bratislava, maar dit zal slechts voor de statistieken zijn.

Ajax – Slovan Bratislava 5-0
43' Suarez 1-0
65' Suarez 2-0
79' Suarez 3-0
84' Suarez 4-0
90+5' Donald 5-0

Toeschouwers: 20.168
Scheidsrechter: Clattenburg (Eng)
Stadion: Amsterdam Arena
Gele kaart: Bicík, Kozák (Slovan Bratislava)

Opstellingen

Ajax: Stekelenburg, v.d.Wiel, Alderweireld, Vertonghen, Atouba (Emanuelson/72), Enoh, De Zeeuw, De Jong (Donald/81), Rommedahl, Suarez, Sulejmani (Zeegelaar/70)

Slovan Bratislava: Bicík, Salata, Dobrotka,Valachovic, P. Petrá , Slovák, Boric, Obzera (Gaúcho/18), Kozák, Halenár (Cernak/71), Masaryk (Sylvestr/57)