Uitslag NAC Breda - Villarreal

JJdJ1984
NAC Breda is er in het eigen Rat Verlegh Stadion niet in geslaagd te stunten in de voorronde van de Europa League. De ploeg van trainer Robert Maaskant verloor met 1-3 van het Spaanse Villarreal

In een eerste helft die leuk begon en een tikje agressief eindigde werd al meteen tweemaal het doel gevonden. Als eerste gebeurde dit door de bezoekers uit Spanje, die door slordig balverlies van Kwakman via Rossi het net wisten te vinden. Daarna was het een fout van keeper López die zorgde voor de gelijke stand bij rust. De doelman liet de bal los en Tyrone Loran wist hier goed op te anticiperen.

Na rust kwam NAC al snel achter door een snel genomen vrije trap van de Spanjaarden. Keeper Ten Rouwelaar was zijn muur nog aan het metselen maar de Spanjaarden schoten de bal direct langs de keeper. NAC speelde het laatste kwartier alles of niets voetbal en het risico hiervan werd in de 92ste minuut duidelijk, namelijk opnieuw een tegendoelpunt via Llorente. De Europese droom van de Bredanaars lijkt over en de ploeg kan zich nu richten op het zware competitieprogramma van de komende weken.


NAC Breda - Villarreal
14' Rossi 0-1
16' Loran 1-1
49' Ibagaza 1-2
90'+2' Llorente 1-3

Toeschouwers:
Scheidsrechter:
Stadion: Rat Verlegh Stadion, Breda
Gele kaart: Féher, Gilissen, Lurling (NAC Breda) Senna, Ángel, Rodriguez, Cazorla (Villareal)

Opstellingen

NAC Breda: Ten Rouwelaar, Fehér, Loran, Zwaanswijk, Schilder, De Graaf (76/ Idabdelhay), Gilissen (87/ Penders), Kwakman, Kolkka, Reuser (66/ Gorter) Lurling

Villarreal: López, Ángel, Rodriguez, Godín, Capdevilla, Carzorla, Senna, Cani, Ibagaza (80/ Fuster), Nilmar (75/ Pires), Rossi (66/Llorente)