WK-finale gespeeld met gebroken arm

Sally (Tessa)
Kelly Jonker raakte afgelopen zondag in de gewonnen WK-hockeyfinale met Jong Nederland al vroeg in de wedstrijd geblesseerd. De kleine spits speelde de wedstrijd gewoon uit, maar bij terugkomst in Nederland bleek er net boven de pols een breuk te zitten.

Nadat het gouden Jong Oranje op Schiphol was geland, ging Jonker even naar de huisarts met haar pijnlijke arm. Foto's toonden uiteindelijk aan dat er wel degelijk een breuk zat. "En waarschijnlijk is het niet eens een mooie breuk", vertelt Jonker. "Vanmiddag (donderdag) ga ik naar de orthopeed. Dan hoor ik hoe lang ik uitgeschakeld ben. Maar het begin van de competitie mis ik sowieso."

Het is niet de eerste keer dat Jonker na een groot toernooi thuiszit met een zware blessure. Twee jaar geleden brak ze al in de eerste wedstrijd van het Europees kampioenschap met Meisjes A haar duim. Jonker: "Dacht ik er deze keer eindelijk zonder kleerscheuren vanaf te komen, gaat het in de finale alsnog mis. Echt genieten van deze wereldtitel lukt door al dat doktersbezoek nog even niet. Maar ik heb het toernooi in ieder geval uit kunnen spelen. En ik kan wel zeggen dat ik mijn pijngrens behoorlijk heb verlegd."