Real Madrid verkoopt Negredo aan Sevilla

Maikel (WeebI)
Álvaro Negredo gaat niet naar het buitenland. Interesse van Spurs, AS Roma of Hull City bleek onvoldoende om de spits van Real Madrid verleiden; hij vertrekt naar Sevilla.

Negredo, een vandaag exact 24 jaar geleden geboren Madrileen, begon zijn carrière bij Rayo Vallecano alvorens hij in de jeugd van Real Madrid terechtkwam. Bij Castilla maakte hij furore samen met spelers als Juan Mata en Rubén de la Red. Waar zij wel de stap maakten richting de echte top moest Negredo het eerst op huurbasis proberen bij Almería. Bij de promovendus scoorde hij zo'n tien treffers, waarna de club hem overnam. Real bedong echter een terugkoopclausule van 5 miljoen euro, die na wederom een productief seizoen gelicht werd.

Omdat er flink wat interesse was voor de diensten van Negredo wilde Real Madrid de speler voor zo'n vijftien miljoen euro slijten. Clubs uit Engeland, zoals Tottenham Hotspur en Hull City, waren bereid deze som te hoesten, maar de spits zelf prefereerde in Spanje te blijven. Toen Champions Leaguedeelnemer Sevilla uiteindelijk kwam was de keuze snel gemaakt. De club uit Andalusië maakt vijftien miljoen over aan De Koninklijke voor de diensten van de Spaanse spits.