Sneijder verbannen bij Real Madrid

Rauzer
Real Madrid wil zo snel mogelijk van Wesley Sneijder af. De Spanjaarden werden het woensdag met Internazionale eens over een transfersom van vijftien miljoen euro. Bovendien moet de Utrechter vanaf nu apart van de spelersgroep van trainer Manuel Pellegrini trainen.

Met deze move probeert Real een transfer te forceren. Sneijder maakte vorige week nog bekend dat hij niet open stond voor Inter en voor zijn kans wilde gaan in Madrid. Die kans wordt hem echter niet geboden door de clubleiding van Real, die hem liever kwijt dan rijk is.

De situatie van Sneijder werd in de loop van woensdag steeds duidelijker. 's Ochtends trainde hij nog mee met de selectie van Pellegrini, terwijl hij 's avonds niet eens in voetbalkledij op de bank zat tijdens de wedstrijd tegen Borussia Dortmund (0-5). Evenals Rafael van der Vaart wordt Sneijder nu botweg aan de kant geschoven.

Algemeen directeur Jorge Valdano vertrok gisteren plotsklaps naar Dortmund om Sneijder en zijn zaakwaarnemer Sören Lerby mede te delen dat er een akkoord is met Inter. "Ja, er is een deal met Inter, maar Wesley heeft daar niet op gereageerd. Vorige week zeiden ze hem nog dat hij mocht blijven en nu zou hij ineens weg moeten. Real is aan zet," aldus de reactie van Lerby tegenover het Algemeen Dagblad. "Ik heb Wesley gesproken, maar hij weet nog niet wat hij wil. Daar gaat hij nu rustig over nadenken. Als hij ervoor open staat, gaan we in gesprek om te kijken of ze aan zijn voorwaarden kunnen voldoen."

Feit is dat Sneijder nu gedwongen wordt een keuze te maken die hij eigenlijk niet wil maken. Bij Real blijven is geen optie vanwege zijn plaats in de WK-selectie van bondscoach Bert van Marwijk. Waarschijnlijk zit er voor de aanvallende middenvelder niets anders op dan met Inter in zee te gaan. Na Klaas Jan Huntelaar (AC Milan) lijkt Sneijder de tweede Nederlander in korte tijd te worden die Real Madrid verruilt voor de Serie A.