Badoer kan met truc toch in F60 rijden

Sally (Tessa)
Luca Badoer kan met een 'trucje' toch even in de Ferrari F60 rijden, door het onder het mom van 'promotieactiviteiten' te doen. Badoer vervangt aankomend raceweekend Felipe Massa nadat die uitgeschakeld werd door een ongeval tijdens de kwalificatie van de Grand Prix van Hongarije.

Vandaag en morgen zal Badoer die promotionele kilometers, maximaal 100 per dag, in de F60 maken op de aparte promotiebanden van Bridgestone, die qua compound als ultrahard worden bestempeld. De 38-jarige testcoureur rijdt die op de baan van Fiorano. "Luca Badoer zal naast Kimi Raikkonen racen en maandag en dinsdag zal hij onderdeel uitmaken van een video-opname achter het stuur van een F60 op het circuit van Fiorano", aldus een verklaring van Ferrari.

De activiteiten zullen worden gefilmd - het is immers als promotie bedoeld - maar in feite is het een goedkope smoes van Ferrari om Badoer zo goed als mogelijk voor te bereiden op de Grand Prix in Valencia, nu de FIA het tussendoor testen heeft verboden. Er mogen alleen rechtelijntests gedaan worden.

Eerder zou Michael Schumacher weer achter het stuur kruipen, maar
de gevolgen van een motorongeluk in februari bleken dermate ernstig dat de pijnlijke nek van de Duitser nog niet goed genoeg over was. Uiteindelijk besloot de zevenvoudig wereldkampioen toch niet in een Formule 1-bolide te stappen. Daarop besloot de Italiaanse renstal om testcoureur Luca Badoer in de rode wagen te zetten.