Renault vandaag voor Hof van Beroep

Sally (Tessa)
Het Formule 1-team van Renault staat vandaag voor het Hof van Beroep in Parijs. Het team ging in beroep tegen het besluit van de wedstrijdleiding na de GP van Hongarije dat het Franse team een gevaarlijke situatie had veroorzaakt en het werd hen verboden om mee te doen aan de GP van Europa aankomend weekend.

Na een verkeerd gelopen pitstop, waarbij één van de wielen niet goed vastgedraaid was, stuurde Renault Fernando Alonso zonder daar melding van te maken weer terug de baan op. Al na een paar bochten kwam de band los, die over de baan stuiterde maar verder niets raakte en aan de zijkant in het gras belandde. Een week voor de GP van Hongarije raakte in de Formule 2 Henry Surtees dodelijk gewond nadat hij een rondvliegend wiel precies op zijn hoofd kreeg.

Omdat de pitcrew op de hoogte was van een probleem met die band maar er verder niets aan deed, besloten de stewards een fikse straf uit te delen. Ook had de teamleiding nagelaten Alonso via de boordradio te waarschuwen dat het wiel loszat. De uitspraak van het beroep wordt morgenmiddag verwacht. De Grand Prix van Europa is van 21 tot en met 23 augustus in Valencia.