Bondscoach Marijne: "Intens gelukkig"

Sally (Tessa)
Sjoerd Marijne loodste als bondscoach Jong Oranje voor het eerst in twaalf jaar weer naar de wereldtitel. Een bijzondere prestatie. Maar de Brabander was de eerste om het succes te delen met de rest van de ploeg.

"Ik heb hier met een geweldig begeleidingsteam gewerkt", zei Marijne kort na de met 3-0 gewonnen WK-finale. "Iedereen heeft enorm hard gewerkt en toonde ontzettend veel zelfinitiatief. Dat maakte het werken voor mij erg prettig."

"En natuurlijk hebben de meiden het fantastisch gedaan. De focus die ze het hele toernooi hebben gehad was de basis voor dit succes", gaf Marijne de meiden een compliment.

Ook zijn tijd in Spanje (Marijne was in de aanloop naar de Olympische Spelen van Beijing assistent van Maurits Hendriks) was onmisbaar voor dit WK, vond Marijne. "Ik heb in Spanje ontzettend veel geleerd. Ik stond daar niet aan het hoofd, maar ik mijn oren en ogen goed opengehouden. Zonder die ervaring had ik dit nooit zo goed kunnen managen."

Marijne stond er redelijk koel bij terwijl hij dit stond te vertellen. En dat terwijl om hem heen alle speelsters flink aan het vieren waren dat ze amper een half uur geleden wereldkampioen waren geworden. "Maar van binnen ben ik intens gelukkig, hoor. Dit is echt heel mooi. Het belangrijkste is de weg die je aflegt naar zo'n toernooi. En die weg was heel goed en mooi, en dat die uiteindelijk naar de gouden medaille leidde maakt het alleen maar extra bijzonder."