[SF] Vrouw vervangt Tung bij Atlético

Sally (Tessa)
Na drie ronden Superleague Formula, de raceklasse die de snelheid van het autoracen combineert met topvoetbal, is er een opmerkelijke transfer te melden. De 26-jarige Nederlander Ho-Pin Tung, tot nu toe uitkomend in de auto van Atlético de Madrid, zal plaatsnemen in de Galatasaray-bolide.

Ook Tungs plaatsvervanger bij Atlético de Madrid is opmerkelijk te noemen. De Spaanse Maria de Villota, dochter van voormalig Formule 1-coureur Emilio de Villota, neemt de laatste drie ronden in deze serie voor haar rekening. De Madrileense wordt hiermee de eerste vrouwelijke rijder in deze klasse.

Tung behaalde zijn beste resultaat in de Superleague Formula op 19 juli van dit jaar op het circuit van Zolder in België. De Chinese Nederlander eindigde in de tweede race, waarbij uitgegeaan wordt van een omgekeerde startopstelling, op een mooie tweede plek. In het algemeen klassement staat Atlético op de negende plaats. Tungs nieuwe club Galatasaray bekleedt de vijftiende positie.

De transfer is opmerkelijk omdat Tung hiermee alweer de derde coureur wordt die in de geelrode auto plaatsneemt. Eerder waren Duncan Tappy, tijdens de eerste en tweede ronde, en Scott Mansell tijdens de derde ronde, de rijders voor de Turkse club. Het beste resultaat, de vijfde plaats tijdens de eerste race in Magny-Cours, werd tot nu toe door Tappy behaald.

De volgende ronde in de Superleague Formula by Sonangol vindt plaats op 5 en 6 September op het circuit van Estoril in Lissabon te Portugal.